Welkom op de website van de stichting VLKU

Aan alle belangstellenden,

Sinds de zomer van 2017 hebben wij met elkaar geprobeerd om te komen tot een stevige stichting van Vrienden van de Lutherse Kerk Utrecht. Helaas moeten we onder ogen zien dat ons dat niet is gelukt en dat u zich met ingang van heden niet meer kunt aanmelden als donateur.

Het aantal donateurs is helaas blijven steken op een aantal van ongeveer 30 en dat is te weinig om echt iets te kunnen betekenen voor het gebouw en de inventaris van de door ons in het hart gesloten Lutherse Kerk van Utrecht.We hebben dan ook als bestuur moeten besluiten om tot opheffing van de Stichting VLKU over te gaan en dit zal een gebeuren per 1 februari 2019.

Het is de verwachting dat er na het opmaken van de jaarrekening 2018 een positief saldo van enkele honderden euro’s zal zijn. Het is ons voorstel om dat geld aan te wenden voor de aanschaf van een eenvoudige lezenaar die qua uiterlijk past bij de altaartafel zoals die reeds lang in het Liturgisch Centrum van de kerk staat. Deze kan, behalve tijdens de eredienst, ook gebruikt worden door de huurders van het gebouw bij lezingen en voordrachten.

 

Deze website zal na 1 februari 2019 worden afgeslotenaan de VLKU is in 2017 door de belastingdienst de ANBI-status toegekend