Welkom op de website van de stichting VLKU

De Lutherse kerk Utrecht is een Rijksmonument en zij neemt binnen de veelheid van Utrechtse binnenstadskerken een geheel eigen plaats in. Haar sierlijkheid en intimiteit geven het geheel een bijzondere sfeer. Het interieur van de kerk is door het met goudversiering uitgevoerde Bätz/Witte-orgel uit 1880 en de eveneens in wit met goudversiering uitgevoerde kansel en balkonbalustraden, zeker het bekijken waard. De Art Deco ramen brengen licht en kleur in het gebouw. Het fraaie beeldhouwwerk in de balustraden en de klok daterend uit 1724 maken het geheel compleet.


De stichting VLKU stelt zich ten doel dit kerkelijk erfgoed in stand te houden en te bewaren voor toekomstige generaties, want ondanks een subsidie van de Rijksoverheid, moet uit eigen middelen veel worden bijgedragen aan de kosten voor onderhoud en herstel.


Als u het gebouw met haar cultuurhistorische elementen een warm hart toedraagt kunt u zich aanmelden als Vriend van de Lutherse Kerk Utrecht. Een donatie van € 25 per jaar (maar meer mag natuurlijk ook) biedt u de mogelijkheid om samen met ons van al dat moois te genieten. Want een vriend van de Lutherse Kerk Utrecht krijgt extra privileges. aan de VLKU is in 2017 door de belastingdienst de ANBI-status toegekend