Wij ontvingen verschillende aanbevelingen:

Ton Koopman (Amsterdam Baroque Orchestra en Choir) maakt regelmatig gebruik van de kerk als concert- en/of repetitieruimte. Hij zegt hierover:

"De Utrechtse Lutherse Kerk is een spraakmakend monument. Een ideale sfeer om te repeteren en te concerteren. Je voelt je altijd welkom en het klinkt prachtig!"De heer P.D. van Vliet (Architect) is nauw betrokken bij het onderhoud en de laatste restauratie van het gebouw. Hij schrijft:

"De Lutherse Kerk is als ‘kleine’ binnenstadskerk een groots monument. De van oorsprong middeleeuwse kloosterkapel werd in de loop der geschiedenis getransformeerd tot een der intiemste kerkelijke ruimten, die Utrecht rijk is. De voorname en tegelijkertijd ingetogen sfeer, de warmte van het interieur en de weldadige ruimtelijke beleving, maakt deze kerk tot een ideale ruimte voor een meditatief moment in de ruimste zin. Het symbool van de Lutherse gemeenschap, de zwaan, staat sinds de restauratie hoog op de daktoren en waakt over een ieder die dit gebouw betreedt."

Xavier van Damme (Festival Oude Muziek Utrecht) verwoordt het zo:

"Voor het Festival Oude Muziek – het grootste in zijn soort ter wereld –  is de Lutherse Kerk een centrale plek. De akoestiek van de kerk is uitzonderlijk: met name voor kleine ensembles, voor luit- en klavecimbelrecitals is de Lutherse Kerk zonder meer de mooiste concertplek van de stad. Voeg daar nog de warme ontvangst bij en ziedaar waarom het Festival zo graag te gast is aan de Hamburgerstraat."

Programma Festival Oude Muziek 2017